Het is al weer bijna 7 jaar geleden dat onze voorzitter rond de donkere kerstdagen met een collega-violist in het bemanningencentrum op Schiphol de aldaar aanwezige crew verwelkomde of juist uitzwaaide onder de klanken van passende kerstmelodieën. Dit trok de aandacht van andere crewleden die óók een muziekinstrument bespeelden, en zo kon het gebeuren dat dit duo daarna zomaar uitgroeide tot een strijkkwartet, -kwintet, enz. enz. Uiteindelijk leidde dit in 2011 op een transatlantische vlucht naar Boston in de Verenigde Staten tot de discussie:  Zou het lukken om een ‘strijkorkest’ op te richten bestaande uit amateur musici werkzaam bij de KLM? Er was al een KLM Harmonieorkest, een KLM koor, dus waarom ook niet een KLM Symfonieorkest? Op 28 augustus 2012 is Airchestra officieel een vereniging geworden, en het openingsconcert vond plaats op 7 oktober 2012 in de Maarten Lutherkerk te Amsterdam. Eind 2013 mochten we ons 25e lid verwelkomen en ondertussen zitten we onder de bezielende leiding van onze dirigent Johan Olof op bijna 45 leden, bestaande uit KLM-ers en zogenoemde buitenleden.

Dit heeft geleid tot het vieren van ons 5 jarig jubileum woensdag 30 augustus jongstleden in ons repetitielokaal te Badhoevedorp onder het genot van een hapje en een drankje en…. muziek natuurlijk. Er werden herinneringen opgehaald en plannen besproken voor de toekomst want het was wel duidelijk dat Airchestra is “here to stay!”

Volgende week beginnen we uitgerust van de zomervakantie weer aan de repetities voor het concert op 2 en 3 december a.s. Op het programma staat dan het beroemde 2e Pianoconcert van Sergei Rachmaninov en de 2e Symfonie van Alexander Borodin.

Bent u (ex-) KLM-er? Speelt u een instrument zoals hierboven beschreven onder het kopje Contact -> Leden gezocht en zou u al met dit komende concert willen meespelen, neem dan contact met ons op. Natuurlijk verwelkomen wij ook niet KLM-ers om langs te komen tijdens één van onze repetities om eens een kijkje te nemen.

Op naar ons 10 jarig jubileum!

 

 

Share Button