Op zaterdag 21 mei hield Airchestra een repetitiedag in de Patmos-kerk te Marken. Hierbij waren ook enkele gastspelers aanwezig. Het idee voor deze locatie kwam van onze trompettist Klaas en hij heeft ook de organisatie van deze dag op zich genomen. Dat ging hem erg goed af. Dank daarvoor, Klaas!

Onder het genot van een kop koffie met een plak cake konden we even om ons heen kijken op deze oer-Hollandse plek met z’n traditionele huizen, de weides, het water, de dijken, de haven en de vele bootjes. Dat is nog eens wat anders dan de drukke en overvolle randstad.

In de ochtend repeteerden de strijkers- en blazers secties afzonderlijk. De strijkers onder leiding van onze eigen dirigent Johan en de blazer onder leiding van Maud van Daal. Beide groepen hebben hard gewerkt aan intonatie en samenspel en met veel inzet werden vooral de wat lastigere passages intensief doorgenomen waardoor we uiteindelijk echt weer een stap vooruit zijn gekomen.

Na de middagpauze, waarin we onze boterhammen buiten opaten omdat het zulk goed weer was, was het ook goed te merken dat we vorderingen hebben gemaakt. Onder de enthousiaste leiding van Johan repeteerden we met het hele orkest ons gehele programma en dat begint nu echt ergens op te lijken. Dat bleek ook wel uit de enthousiaste reacties van de orkestleden aan het einde van de stukken. Het is geweldig te zien hoe Johan het voor elkaar krijgt om er een echt orkest van te maken. Prachtig!

Het belooft een mooi zomerconcert te gaan worden!

Marken1

Marken2

Share Button