Leden

Sander Prang

Hallo Airchestra fans en geïnteresseerden!

Mijn naam is Sander Prang en speel sinds het najaar van 2013 bij Airchestra. Vanaf mijn 13e ben ik via de harmonie- en fanfare wereld hoorn gaan spelen en zo al snel op het Koninklijk Conservatorium te Den Haag beland waar ik studeerde bij Piet Schijf en Martin van de Merwe. In mijn studietijd heb ik gespeeld in het Nationaal Jeugdorkest en bij het Europees Jeugdorkest waar ik gewerkt heb met de dirigenten Antal Dorati, György Ligeti, Claudio Abbado en de voor mij legendarische Leonard Bernstein. Na mijn studietijd gewerkt als freelance hoornist bij o.a. het Noord-Hollands Philharmonisch Orkest en het Radio Kamerorkest.

 

Zo rond mijn dertigste jaar besloot ik het roer om te gooien en te beginnen aan een langgekoesterde wens: het volgen van een vliegopleiding. Na deze voltooid te hebben rolde ik al snel in de wereld van de zakelijke luchtvaart. Zo heb ik 8 jaar gevlogen op de vliegtuigen van het juweliershuis Cartier vanuit Parijs, een periode in het Verre Oosten gewerkt, Moskou en Dubai als thuisbasis gehad en nu sinds eind 2015 vlieg ik weer vanaf het vertrouwde “Schiphol Oost”.

 

Tot mijn grote plezier heeft Airchestra het mij weer mogelijk gemaakt om na dik 20 jaar het stof van mijn hoorn te blazen omdat er rekening kan worden gehouden met de soms grillige werktijden van iemand die werkzaam is in de luchtvaart. Dit valt niet altijd mee maar zegt alles over de veerkracht van het orkest en vooral van de dirigent hier tijdens de repetities mee om te kunnen gaan. Dat uit zich o.a. in de continue progressie die het orkest sinds de oprichting in 2012 doormaakt.

 

Veel kijk- en luisterplezier en hopelijk tot ziens op een van onze concerten

 

Share Button

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!