De Airchestra winterconcerten van 2017 liggen alweer achter ons. Niet alleen menig orkestlid, maar ook de tijd vliegt! We kunnen terugkijken op twee geslaagde concerten waarin deze keer een glansrol was weggelegd voor onze KLM collega Walter Kuitert die soleerde in het razend virtuose 2e Pianoconcert van Sergei Rachmaninov. Ook het orkest heeft zich van zijn beste kant kunnen laten zien door de mooie solo’s die het werk bevat, maar ook door de complexiteit van het begeleiden van een solist. Direct hierna speelde onze concertmeester Jaap Jonker met Misae Endo op de piano een prachtig intermezzo: Het “andante cantabile” van Tsjaikovsky.

Na de pauze klonk de 2e Symfonie van Alexander Borodin. Een van zijn meest bekende en gespeelde werken, vol met oer-Russische thema’s en melodiĆ«n. Onze dirigent Johan Olof heeft ons onder zijn vakkundige leiding fantastisch door beide werken heen gesleept. Dit was te merken aan het enthousiasme bij het publiek na afloop van de concerten.

In het nieuwe jaar gaan we aan de slag met de repetities voor onze voorjaarsconcerten. Een datum hebben we hier al voor geprikt: zaterdag 2 en zondag 3 Juni 2018. Locaties zullen in een nader stadium worden bekengemaakt. Op het programma staat dan de Haydn variaties van Johannes Brahms en de 4e Symfonie van Franz Schubert (“de Tragische”). Voor het eerst zal Airchestra zich wagen aan een hedendaags werk, nl. het fagotconcet van Vanessa Lan.

Wij wensen iedereen hele fijne feestdagen toe, en voor het nieuwe jaar een gezond en muzikaal 2018!

Share Button