2022 Concerten

Antonín Dvořák – Concerto voor viool in A klein

Solist Pieter Streefkerk

Pieter Streefkerk

Sinds Pieter Streefkerk op vijf jarige leeftijd een 1/8 viool in zijn handen kreeg heeft hij het instrument niet meer losgelaten. Bij het Utrechts Centrum voor de Kunsten (UCK) volgde hij twee jaar het PI programma voor viool onder leiding van Sarah Noorlag, een samenwerkingsverband met het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Op uitnodiging kreeg dit programma een tweejarig vervolg in het PI-Plus programma. Sinds 2017 heeft Pieter les van Chris Duindam en inmiddels speelt hij op een viool die gebouwd is door Lambert Houniet.

Eind 2019 ontving Pieter de Johan van den Boogert prijs uit handen van Herman van Veen in het Singer theater in Laren. In de zomer van 2020 won hij het Britten viool concours in zijn leeftijdscategorie. Hij trad op als solist met het Britten jeugd Strijkorkest en volgde een masterclass bij Liza Ferschtman. In september 2021 was hij één van de winnaars van het Spotlight Concours op ‘klassiek op het Amstelveld’ en trad op met het Concertgebouw Chamber Orchestra. Begin 2022 heeft Pieter de 2e prijs van het Nationaal Vioolconcours (Iordens B Prijs) gewonnen.

Pieter speelt in projecten van Cugnon, een programma van Chris Duindam voor jong strijktalent. Ook speelt Pieter af en toe in een pianotrio. In beide bezettingen speelt Pieter kamermuziek en is hij regelmatig te zien op verschillende podia. Onlangs was hij nog te gast bij Podium Witteman als Pauls jonge held.

Pieter is 13 jaar geworden in het voorjaar van 2021 en zit in de 2e klas van het Gerrit Rietveld College in Utrecht.

 

 

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!